Kazángépész (12 t/h felett) szakképesítés​

Képzés megnevezése

Kazángépész (12 t/h felett)

Ágazat megnevezése

Gépészet

(Általános műszaki (mérnöki) képzés/ Energetika, elektromosság)

Azonosító száma

07133020

A képzés célja

A kazángépész  szakember a 12 t/h tömegáram feletti és 7200  kW-ot meghaladó (jellemzően 21 MW-os vagy annál nagyobb) teljesítményű ipari kazánokat és segédberendezéseiket kezeli és felügyeli.

Feladata a kazán és akazánt ellátó technológiai rendszerek felkészítése, indítása, folyamatos  üzemeltetése, illetve a kazán által ellátott technológiai rendszerek, hőtechnikai berendezések hatékony, üzembiztos, igény szerinti működtetése.

Munkája során ellenőrzi és felügyeli az üzemeltetési paramétereket.

Jogosultsági szintjének megfelelő mértékben végrehajtja a szükséges beavatkozást.

Vezeti az előírt üzemi dokumentumokat.  Informatikai ismeretei  alapján  képes  a  korszerű,  folyamatirányított,  automatizált  tüzeléstechnikai  rendszerek működtetésére, a digitális üzemeltetési naplózás  végrehajtására.

Ellátja a jogosultsági körébe tartozó épületfelügyeleti  rendszerek,  biztonsági  berendezések ellenőrzését, a  veszélyes anyagok, hulladékok, melléktermékek hatósági előírás szerinti kezelését.

Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,

egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama

200 óra

Amennyiben a szakképesítéshez kapcsolódó munkakörben dolgozik a jelentkező, a jogszabályban megengedett előzetes tudás-szintfelmérő alapján a képzés óraszáma csökkenhet.
A pontos képzési óraszám a jelentkező előzetes tudásszint felmérését követően kerül meghatározásra.

A képzés tervezett indítása

2021. november 12.

(Képzéseinket minimum 10 fő esetén indítjuk. Megfelelő számú jelentkező hiányában a tanfolyam tervezett indítása későbbi időpontra változhat!)

Irányár

187.000,- Ft

Az előzetes tudásszintfelmérés alapján a képzés időtartama és díja csökkenhet.

Vizsga

A képzés elvégzéséről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből kinyomtatott „Tanúsítványt” kap a résztvevő.

Szakmai vizsgára – a Tanúsítvány birtokában – akkreditált vizsgaközpontba lehet jelentkezni, amelynek szervezését vállaljuk.

További információ kérhető

Hollósy László 06 20 773 4091, hollosyl@sztav.hu

Amennyiben jelentkezni kíván képzésünkre vagy több információra van szüksége, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és nyomja meg a Küldés gombot. Legyen szíves adja meg a nevét és az elérhetőségét (telefonszám, e-mailcím), hogy munkatársunk fel tudja venni önnel a kapcsolatot.