GINOP PLUSZ-3.2.1-21- Munkavállalók képzése

2021. szeptember 15-től nyújthatóak be a pályázatok tréningek, informatikai képzések, nyelvi tanfolyamok és szakmai képzések megvalósítására. Támogatáshoz juthatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok.

A cégek a képzéseken résztvevő munkatársak bérére is finanszírozást nyerhetnek.

A pályázatról röviden

A felhívásra – legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel rendelkező – mikro-, kis- és középvállalatok, valamint – 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkező – nagyvállalatok nyújthatnak be támogatási kérelmet a Pest megyei, illetve a vidéki vállalkozások.

Az elszámolható képzésekről

  • Szakmai ismeretre irányuló képzések: (pl. létesítmény energetikus szakképesítés, raktárvezető szakképesítés, gyártósori munkavállalást elősegítő alapkompetenciák fejlesztése).
  • Soft skill képzés: (pl. ügyfélszolgálati kiválóság fejlesztése)
  • Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzés: (pl. első lépések a digitális világba, önállóan használom az informatikai eszközömet)
  • Nyelvi képzések

A támogatásról

Az elszámolható költségek közé tartozik magának a képzésnek a költsége, valamint a képzésen való részvétel miatt kieső munkaidőre jutó bruttó bér – tehát, a támogatás összege képzési költségből, valamint bértámogatásból áll. A bértámogatás igénylése opcionális!

Az egy főre jutó maximálisan elszámolható képzési költség 200 000 Ft, ami 300 000 forintra is felemelhető a meghatározott szempontok bármelyikének teljesülése esetén (hátrányos helyzet, Szabad Vállalkozási Zóna, kiemelt ágazat, IKT képzések).

A támogatás összege nagyvállalatok esetén maximum 100 millió Ft, mikro-, kis és középvállalkozások esetén maximum 50 millió Ft.

A támogatás mértéke nagyvállalatoknál 50%, középvállalkozásnál 60%, mikro- és kisvállalkozásoknál 70%.

Amennyiben munkavállalóinak képzését a SZTÁV Felnőttképző zrt-vel valósítaná meg, keressen minket a sztav@sztav.hu e-mailcímen!