Gallyazó-daraboló szakképesítés​

Képzés megnevezése

Gallyazó-daraboló

Ágazat megnevezése

Mezőgazdaság és erdészet (Erdőgazdálkodás / Erdőgazdálkodás)

Azonosító száma

08212001

A képzés célja

A Gallyazó-daraboló olyan szakember, aki az állami és magánerdőben gallyazást, darabolást végez. Fakitermelő vállalkozások olyan alkalmazottja, aki vágásterületen és rakodón gallyaz, darabol, szükség esetén felkészít és készletez.

Kezeli és karbantartja a motorfűrészeket. Motoros adaptereket kezel és karbantart. Elvégzi a felkészítési és készletezési műveleteket. Csak 6-cm-nél kisebb átmérőjű fát dönthet. Az erdőben előforduló leggyakoribb fa- és cserjefajokat felismeri, meg tudja különböztetni azokat.

Szükség esetén elvégzi a más szakképesítések feladatellátási köréhez kapcsolódóan azokat  a gallyazási, darabolási munkákat, amelyek az egyéb szakképesítésekhez tartozó munkák elvégzésénél szükségszerűek lehetnek (pl. katasztrófavédelmi tevékenységekhez kapcsolódóan az utakra dőlt fák darabolása, eltávolítása az utakról.)

Jelentkezés feltétele

Alapfokú iskolai végzettség,

Egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama

140 óra

Amennyiben a szakképesítéshez kapcsolódó munkakörben dolgozik a jelentkező, a jogszabályban megengedett előzetes tudás-szintfelmérő alapján a képzés óraszáma csökkenhet.
A pontos képzési óraszám a jelentkező előzetes tudásszint felmérését követően kerül meghatározásra.

A képzés tervezett indítása

2022. március 24.

(Képzéseinket minimum 10 fő esetén indítjuk. Megfelelő számú jelentkező hiányában a tanfolyam tervezett indítása későbbi időpontra változhat!)

Irányár

138.110,- Ft

Az előzetes tudásszintfelmérés alapján a képzés időtartama és díja csökkenhet.

Vizsga

A képzés elvégzéséről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből kinyomtatott „Tanúsítványt” kap a résztvevő.

Szakmai vizsgára – a Tanúsítvány birtokában – akkreditált vizsgaközpontba lehet jelentkezni, amelynek szervezését vállaljuk.

További információ kérhető

Kerekes Sándor Tel.: 06 20 773 4039, E-mail: kerekes@sztav.hu