Vasúti munkagépkezelő szakképesítés

Képzés megnevezése

Vasúti munkagépkezelő szakképesítés

Ágazat megnevezése

Gépészet

(Általános műszaki (mérnöki) képzés)

Azonosító száma

07193003

A képzés célja

A vasúti munkagépkezelő az előírásoknak megfelelően működteti a rábízott gépeket (vasútépítés gépei: vasútépítő és -karbantartó gépek, vágányépítő, vágányátépítő gépek, alépítményjavító géplánc, egyéb vasútépítő gépek; vágányszabályozás során használt gépek: vágányszabályozó gép, vágányépítő, vágányátépítő gépek, ágyazatrendező gép, aljköz- és ágyazattömörítő gép, dinamikus vágánystabilizátor; különleges célt szolgáló vasúti munkagépek: ágyazatkotró gép, ágyazatrostáló gép, síncsiszoló, sínmaró gép, sínhegesztő gép, mozgó ellenálláshegesztő gép, univerzális kétéltű munkagép, hóeltakarító gép).

Gyakran a karbantartói munkákat is ellátja, illetve rendben és tisztán tartja a felügyelete alá tartozó gép környezetét, vezeti a géphez tartozó munkanaplót.

A munkakörben fontos elvárás a pontosság, a feladatkövetés és a monotóniatűrés.

Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,

egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama

100 óra

Amennyiben a szakképesítéshez kapcsolódó munkakörben dolgozik a jelentkező, a jogszabályban megengedett előzetes tudás-szintfelmérő alapján a képzés óraszáma csökkenhet.
A pontos képzési óraszám, a jelentkező előzetes tudásszint felmérését követően kerül meghatározásra.

Képzés indítása

2021. szeptember 30.

(Képzéseinket minimum 10 fő esetén indítjuk. Megfelelő számú jelentkező hiányában a tanfolyam tervezett indítása későbbi időpontra változhat!)

Irányár

196.000,- Ft

Az előzetes tudásszintfelmérés alapján a képzés időtartama és díja csökkenhet.

Képzésének finanszírozásához Képzési Hitel vehető igénybe

Vizsga

A képzés elvégzéséről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből kinyomtatott „Tanúsítványt” kap a résztvevő.

Szakmai vizsgára – a Tanúsítvány birtokában – akkreditált vizsgaközpontba lehet jelentkezni, amelynek szervezését vállaljuk.

További információ kérhető

Neubrandt Ferenc Tel.: 06 20 773 4092, E-mail: neubrandt@sztav.hu

Amennyiben jelentkezni kíván képzésünkre vagy több információra van szüksége, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és nyomja meg a Küldés gombot. Legyen szíves adja meg a nevét és az elérhetőségét (telefonszám, e-mailcím), hogy munkatársunk fel tudja venni önnel a kapcsolatot.