Piacképes OKJ-s szakmák, keresett képzések

Mi a legfontosabb szempont, amikor az ember OKJ képzést választ? Az, hogy piacképes OKJ szakmát tanuljon ki. Fontos, hogy a tanfolyam elvégzése után hamar el tudj helyezkedni és korrekt fizetés várjon.


Piacképes OKJ: Asztalos képzés

Asztalos OKJ képzés

Az asztalos egy olyan mesterség, amit még mindig bátran választhatnak az OKJ képzésekre jelentkezők. A szakma nagy múltra tekint vissza, már-már igazi kultúrája van. Valódi szépségek kerülnek ki a szakemberek kezei közül, ami nagy büszkeséggel tölti el őket.

De valóban piacképes mesterségnek számít? Határozottan igen. Ugyanis egy igazi hiányszakmáról van szó. És ha OKJ képzésről beszélünk, akkor az elsődleges szempont, hogy a tanfolyam végeztével el is tudj helyezkedni.

Ezzel a képzéssel olyan szakmát, szaktudást sajátíthatsz el, amire az embereknek mindig szükségük lesz.

Az asztalos képzéssel kapcsolatban itt érdeklődhetsz.


Piacképes OKJ: Burkoló

A burkoló szakma megint csak olyan terület, ahol jó érzés szépet alkotni.

Az építőipari szakmák (ács, burkoló, kőműves) már évek óta a hiányszakmák között szerepelnek. Óriási szükség van a szakemberek utánpótlására.

A burkoló képzés mellett szóló legfontosabb érv a biztos megélhetés. Ha saját vállalkozást indítasz, ez különösen igaz. A szakma igazi piacképes OKJ, a későbbi munka eredménye pedig kézzel fogható és látványos.


Piacképes OKJ: Kőműves

A kőműves OKJ egy piacképes építőipari szaktudást ad a kezedbe. Egy olyan szakmát szerezhetsz meg vele, aminek Magyarországon és külföldön (ha beszéled az ország nyelvét) egyaránt komoly értéke van.

Kőműves szakma

Ez egy örök szakma. Kőművesekre mindig szükség lesz. Nem csak újabb és újabb épületeket hoznak létre, de a már meglévők szintén igényelnek felújításokat.

Egy hozzáértő kőműves jó híre pedig hamar eljut az ügyfelekhez.

(Tekintsd meg kőműves OKJ képzésünket!)


Piacképes OKJ: Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző egy nagyon versenyképes szakmának számít a mai napig. A logisztikai OKJ végzettséggel rendelkező emberek viszonylag gyorsan találnak munkát a területen.

A követelmények pozíciónként változnak, mást-mást kérnek a különböző állásajánlatoknál.

Általában az alábbi követelményeknek kell eleget tenni egy logisztikai állásra való jelentkezéskor:

  • stressztűrő képesség
  • precizitás
  • marketing ismeretek
  • problémamegoldó képesség
  • idegennyelv-tudás

Logisztikai OKJ képzésünkről itt olvashatsz többet.


Piacképes OKJ: Villanyszerelő

Villanyszerelő OKJ tanfolyam

A villanyszerelő a mai napig egy piacképes, értékes OKJ szakma. Ez ugyanis az egyik legnagyobb hiányszakma ma Magyarországon! Jó szakemberekre tehát szükség van.

A megbízható villanyszerelők nagyon keresettek, általában jó előre be vannak táblázva. Így a mebízásokból nincs hiány.

Ha szeretnél elvégezni egy villanyszerelő OKJ képzést, nézd meg tanfolyamunkat.

A felsoroltakon kívül természetesen még több olyan OKJ szakma van, amik nagyon keresettek hazánkban és külföldön egyaránt. Amennyiben a műszaki területek után érdeklődnél, nézd meg OKJ képzéseinket.

Sok sikert kívánunk Neked a szakmád megszerzéséhez!