A továbbképzés célja, hogy a hatósági jellegű továbbképzést teljesítő megismerje az 2/2016. (I. 5.) NGM rendelet 2. számú mellékletét képező Műszaki Biztonsági Szabályzatban meghatározott nyomástartóedény-gépészi munkakör betöltéséhez szükséges követelmények változásait és képessé váljon a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására.
A továbbképzésen érdemben lehetőséget kell adni a résztvevőknek a munkaterületre vonatkozó hatályos jogszabályi és érvényes műszaki szabvány követelmények, feltételek megismerésére és megértésére.

www.sztav.hu
Képzés megnevezése Nyomástartóedény-gépész (továbbképzés)
Képzés OKJ-száma
Képzés engedélyszáma BP/0102/1764-2/2019.
Képzés célja A továbbképzés célja, hogy a hatósági jellegű továbbképzést teljesítő megismerje az 2/2016. (I. 5.) NGM rendelet 2. számú mellékletét képező Műszaki Biztonsági Szabályzatban meghatározott nyomástartóedény-gépészi munkakör betöltéséhez szükséges követelmények változásait és képessé váljon a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására.
A továbbképzésen érdemben lehetőséget kell adni a résztvevőknek a munkaterületre vonatkozó hatályos jogszabályi és érvényes műszaki szabvány követelmények, feltételek megismerésére és megértésére.
Képzés témakörei A szakmai követelményeket érintő jogszabály-változások az elmúlt öt évben; Az elmúlt időszak nyomástartó berendezésekkel kapcsolatos új technológiák ismertetése; A vegyipari létesítményeknél tapasztalt meghibásodások elemzése; Karbantartási, javítási módszerek gyakorlati példái a biztonság javítása érdekében; Az új technológiákhoz kapcsolódó vegyipari berendezések ismertetése; A vegyipari folyamatok műszerezésében tapasztalható legújabb trendek; A korrózió elleni védelem fontossága; Legújabb személyi munkavédelmi eszközök a gyakorlatban; Nyomástartó berendezésekkel kapcsolatos balesetek és kvázi balesetek elemzése; Tapasztalatcsere, fórum a résztvevőkkel.
Jelentkezés feltétele Nyomástartóedény-gépész szakképesítés megléte.
Képzés időbeosztása igény szerint
Képzés indítása igény szerint
Képzés időtartama igény szerint
FEOR szám
Vizsga módja írásbeli, szóbeli
Megjegyzés A vizsgára legkorábban a továbbképzés befejezését követően kerülhet sor.
A képzés elvégzését, valamint az eredményes vizsgát követően szerezhető meg a továbbképzési igazolás, amelyet a továbbképzést záró vizsga szervezője állít ki (213/2019. (VIII. 27.) Korm. rendelet 38. S (4) bekezdés).
Jelentkezési lap MSWord formátum
Cím: 1149 Budapest, Angol u. 36.
Tel.: (1) 267 6464, (20) 773 4000, (40) 535 353
Fax: (1) 267 6471
E-mail cím: sztav@sztav.hu
Nyilvántartásba vételi szám: 01-0264-04
Akkreditációs lajstromszám: AI 0011