EUROPASS

EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő olyan melléklet, amelyet a vizsgaszervező a szakképesítést szerző hallgató kérésére állít ki. A bizonyítvány-kiegészítő információt ad a szakképesítés alapadatairól, a képzésben részt vett egyén szakmai kompetenciáiról, a kötelező szakmai elméleti-gyakorlati tantárgyakról, az óraszámok mennyiségéről. A bizonyítvány-kiegészítő az Európai Unióban elfogadott formanyomtatványban rögzíti az adatokat, csak a bizonyítvánnyal együtt érvényes és a vizsgaszervező intézmény igazgatója írja alá.

Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylése

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő a 2005. július 1. után végzettek számára állítható ki, akik OKJ-s képzésben vettek részt és azt követően a szakképesítés megszerzését igazoló bizonyítvánnyal rendelkeznek. A bizonyítvány-kiegészítőt a Vizsgaközponthoz küldött megrendeléssel kell kezdeményezni az erre a célra kialakított nyomtatványon levél vagy e-mail formájában.

Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylése a 2005. július 1. előtt szerzett bizonyítványok esetében

A korábban végzettek számára a vizsgaszervező úgy állíthat ki bizonyítvány-kiegészítőt, hogy kérelmet küld az NMH főigazgatójához, amelyben kéri a 2005. július 1. előtt szerzett bizonyítvány-kiegészítő letöltésének engedélyezését. A korábban végzettek számára akkor adható ki bizonyítvány-kiegészítő, ha a szakmai- és vizsgakövetelmények nem változtak. A kérvényben fel kell tüntetni a kérelem okát (pl. külföldi munkavállalás), valamint a bizonyítvány sorozatszámát és sorozatjelét.

Europass bizonyítvány-kiegészítő nyelve

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő magyar és angol nyelven kerül kiállításra. A végzettek külön kérésére német, francia, spanyol és olasz nyelven is kiállítható.

Europass bizonyítvány-kiegészítő kiállítása

Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgaszervező intézmény állíthatja ki.

Europass bizonyítvány-kiegészítő kiadása

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő kiadása személyes átvétellel vagy postai úton történhet.

További információért kérjük keresse munkatársunkat:

Szabóné Pogány Éva
telefon: 06 20 773 4001
e-mail: pogany@sztav.hu

 

Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images