Motivációs levél

Az önéletrajz mellett szükség lehet különböző, a személyünk iránti érdeklődést felkeltő motivációs vagy kísérő levél megírására is. Lehet, hogy sikeres karrierünk egy jó önéletrajz és motivációs levél megírásával veszi majd kezdetét.

A motivációs levél azt a célt szolgálja, hogy felkeltse a munkáltató figyelmét személyünk iránt. azért, hogy a leendő munkáltató kézbe vegye és elolvassa önéletrajzát.  A kísérőlevél az a dokumentum, amely az általánosan megírt önéletrajzot egyedivé teszi, kiemelve annak, az adott álláshely betöltéséhez leginkább fontos részeit. A motivációs levélírás szolgáltatás az előző célok megvalósításához nyújt segítséget.

Azt az üzenetet kell közvetítenie olvasója felé, hogy motiváltak vagyunk az adott állás betöltésére. Fontos, hogy a levél figyelemfelkeltő, könnyen áttekinthető, egyéni legyen. Megírása előtt gondoljuk végig, hogy a fenti cél elérése érdekében mit érdemes a levélben leírnunk. Próbáljuk elgondolni, hogy az adott munkáltató milyen szempontok alapján választhatja ki az állás betöltőjét, milyen szakértelmet, magatartást vár el. Minden jelentkezés alkalmával célszerű az adott munkakörhöz és vállalathoz illő kísérőlevelet megfogalmazni.

A motivációs levélnek tartalmaznia kell a megpályázott munkakört, jelöljük meg azt is, honnan értesültünk az álláslehetőségről. Fogalmazzuk meg, miért szeretnénk az adott cégnél az adott munkakörben dolgozni, és milyen szempontok alapján érezzük magunkat alkalmasnak az állás betöltésére. Amennyiben a munka jellege megköveteli, fogalmazzuk meg azt is, hogy mik a céljaink, és ezek miképp egyeztethetők össze a vállalat céljaival.

Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images