Személyi szolgáltatások

A SZTÁV zRt. munkatársai több évtizedes szakmai tapasztalataikra alapozva széleskörű szolgáltatásokat nyújtanak egyéni ügyfeleik számára. A biztosított szolgáltatások fontos területét jelenti – a képesítések (kompetenciák) megszerzését követően – az elhelyezkedés, az egyéni karriercélok elérését elősegítő tanácsadás, illetve különféle tréningprogramok szervezése.

Az Elhelyezkedési tanácsadás keretében az egyéni ügyfelek számára biztosított szolgáltatások a következők:

  • Információk pályakezdőknek

Ezek az információk azokat a legfontosabb segítő útmutatásokat tartalmazzák, amelyekre a pályakezdőknek az elkövetkező időszakban szüksége lesz. Az információk magukba foglalják azt a cselekvési folyamatot, amelynek végén az elhelyezkedés (munkaviszony létesítése) állhat.

  • Pályaalkalmasság

A pályaalkalmassági szolgáltatás során a résztvevők alaposan megismerhetik az érdeklődési körüknek, képességeiknek leginkább megfelelő szakmai lehetőségeket. A szolgáltatás fontosabb részét képezi a saját pályaválasztási elképzelések kialakítása, illetve ezek összevetése a realitással, lehetőségekkel. Az ügyfelek a pályaalkalmasság során szerzett önismeret, pályaismeret birtokában megalapozottabb döntést tudnak hozni az életpályájuk építése, a szakmai életútjuk során.

  • Álláskeresési információk

A tanácsadás során az érdeklődők jobban megismerhetik a választott szakmát, a megszerzett képesítéssel megszerezhető munkaköröket, elhelyezkedési lehetőségeket. Kialakíthatják álláskeresési elképzelésüket és technikájukat. Megismerkednek a vállalkozási és az Európai Uniós ismeretekkel.

Az önéletrajz az „öneladás” (vagy nevezzük „önmenedzselés”) legfontosabb eszköze és első számú dokumentuma. Az önéletrajz személyes összefoglalása mindazoknak az ismereteknek, képességeknek és tapasztalatoknak, amelyekkel az álláskereső/munkavállaló rendelkezik, illetve élete jelenlegi szakaszáig elsajátított. Az önéletrajzírás szolgáltatás a professzionális „öneladás” megvalósítását szolgálja, legyen az hagyományos, „amerikai” típusú, vagy EU önéletrajz.

A motivációs levél célja, hogy felkeltse az érdeklődést az álláskereső személye iránt azért, hogy a leendő munkáltató kézbe vegye és elolvassa önéletrajzát.  A kísérőlevél az a dokumentum, amely az általánosan megírt önéletrajzot egyedivé teszi, kiemelve annak, az adott álláshely betöltéséhez leginkább fontos részeit. A motivációs levélírás szolgáltatás az előző célok megvalósításához nyújt segítséget.

  • Referencialevél

Egyre több munkáltató kéri, hogy a korábban megszerzett munkatapasztalatokról a munkavállaló referenciával rendelkezzen. A szolgáltatás keretében a referencialevélhez kapcsolódó teendőkről nyújtunk részletes információt.

Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images Preloading Theme Images